2010

Program Canada 2010

 

19 juli             Stockholm – Saskatoon. Vi möts på flygplatsen av släktingar och bor sedan hos dem under dagarna i Saskatoon.

20 juli             Sightseeing i Saskatoon,  familjepicnic på eftermiddagen

21 juli             Vi har ett officiell möte med staden Saskatoon, vänort med Umeå, och genomför förhoppningsvis ett kulturellt program. På eftermiddagen bussresa till Melfort, där nya värdfamiljer tar emot.

22 juli             Släktaktiviteter i Kerry Vicar Hall, olika lekar, uppträdanden mm.

23 juli             Melformässan; vi svenskar åker i paraden på ett vikingaskepp och jag har fått äran att inviga mässan (en mässa  för hela Sascatchewan).

24 juli             Kerry Vicar Hall, olika programinslag. Besök på de luterska kyrkorna. På kvällen avslutningsprogram med bl.a svenska kören!?

25 juli             Vi åker vidare mot Edmonton: Bor på Days Inn

26 juli             På förmiddagen shoppar vi på West Edmonton Mall, ett av världens största köpcenters. Sedan vidare till Jasper, där vi bor på  Marmot Lodge. Jasper tramway.

27 juli             Vi åker Icefield Parkway via Columbia Icefields , ner till Banff: bor på Aspen Lodge

28 juli             Åker via Kicking Horse Pass, Rogers Pass och Glacier –Yoho National Parks. till Kemloops. Bor på Coast Indian Inn

29 juli             Följer Thompson och Fraser River ner till Vancouver, där vi bor på Quality Inn vid False Creek.

30 juli             Sightseeing, vi kollar bl. a på English Bay, Gastown, Chinatown och Stanley Park

31 juli             Åker med färjan ut till Victoria Island, besöker Butchart Garden och Victoria

1 aug              Heldag med friare aktiviteter i Vancouver

2 aug              Transfer till flygplatsen

3 aug              åter hemma i Sverige

I priset för detta ingår bussresor, hotell, hotellfrukost. Lunch och middag bekostar vi själva.

Är vi 50 personer är grundpriset ca 12000 kr. Tillägg för enkelrum ca 5760 kr, prisreducering för tre i samma rum – 1240 kr; för fyra i samma rum – 1940 kr.(enligt en av de offerter vi studerar)

Kostnaden för flyg Stockholm – Canada tor blir ca 12.000 Kr

 

Glöm inte att köpa en reselott! Det kommer att bli en billig resa för någon i släkten!


 

Dale Malmgren

  307- 315 Berini Drive

   Saskatoon, SK S7N 4M1

 

 December1, 2007

 

 Kära Spinnel-Anna släktingar:

Vi är glada att informera er att Spinnel-Anna återträffen 2010 kommer att bli av i Melfort och Saskatoon, Saskatchewan, Canada.
Datum för festligheterna är för närvarande preliminära men kommer att ta sin början 3 dje eller 4 de veckan i juli 2010.

Vår huvud kommitté och en del underkommittéer har tillsats och vi kommer å det snaraste att planera aktiviteter och söka pengar vid nyår.

De flesta av aktiviteterna kommer att hållas i Melfort eftersom de flesta av värdfamiljerna bor i det området, men vi planerar att ha en del av aktiviteterna i Saskatoon också. Befolkningen i Melfort är 5000. Saskatoon är en underbar stad med  hela 200,000 innevånare.

Saskatoon är vänort till Umeå, så vi försöker att ordna ett ordna ett kulturarrangemang i någon form under er vistelse här i vår stad. En del av aktiviteterna i Saskatoon kommer till exempel att vara, besök i skogs parken  eller Zoo eller vår Umeå park. Vidare finns det möjlighet att besöka bl.a. ett Indian reservat en Vilda Västern anläggning. I Melfort finns det möjligheter att åka på flodtur eller göra en tur till en diamantgruva eller kanske göra en picknick utflykt.

Vi känner oss mycket privilegierade att få vara värdar på nästa Spinnel-Anna träff och det är med stor glädje vi välkomnar våra svenska, amerikanska och kanadensiska kusiner till Melfort och Saskatoon 2010.

God Jul och ett Gott Nytt År
Från Dale Malmgren ordförande i Spinnel-Anna kommittén.

Lämna ett svar