1960-1999

Spinnel AnnaSläktförening är en organisation för anhöriga till en stark kvinna i Västerbotten. Alfred Zingmark gjorde forskning och publicerade boken ”Spinnel-Annas släktingar” 1960. Under denna de anhöriga träffades för första gången på Storsandsjon där Spinnel-Anna hade gjort henne förlikning 195 år tidigare. År 1965 en minnessten sten togs upp vid gården, Storsandsjon. Sedan dess familyreunion har varit där 1970 och 1975. Vid återföreningen år 1975 beslöts att nästa familyreunion skulle vara i USA och en travelcommitée grundades.

Den första familytrip 1980 samlades 140 släktingar och gick från de svenska bosättningarna i närheten av Minneapolis som Platte i South Dakota, där familyreunion blev sann. Platte å andra sidan bara hade 1200 invånare. Det var till visat att de flesta hushållen hade något att göra med familjen på något sätt och vi alla kunde bo hos våra realtives i Platte. Efter att det fanns en vandring i Black Hill, innan gruppen blev västkusten och en östkusten grupp.
Inför resan fanns kurser i engelska, danceing och sång.

År 1982 hade vi ett möte i Vindeln, och både svenska och ett par 100 amerikanska och kanadensiska realtives var närvarande.

Vid det här laget vår organisation började att växa och att hantera alla anslutningar vi beslutat att bilda Spinnel-Annas Realtives år 1983

År 1985 var det dags för vår andra America resan den här gången till Kanada. Den reunion ägde rum på Melfort, Saskatchewan, och slutade med en tur till Klippiga bergen ner till Vancouver.

År 1987 hade vi ett möte i Västerbotten och i år hade vi en massa amerikanska realtives och ca 1000 svenska släktingar

År 1990 fanns det en annan resa till ”Spinnel Anna Family Reunion” i Platte. Denna gång Resan började i Chicago med vår nationalcelebration. Och en intressant rundtur för väster och South Dakota. Där hade vi en tur i Sioux Camp var häxa mycket intressant. Det återseenden ger mer än bara träffa människor, men också att lära känna de anhöriga utan också roligt och spela och underhållning. En av dessa händelser är dragstick och vinnarna har varit både från Amerika och Sverige

Vid detta möte beslöts att de återseenden skulle bli var 5: e år och att växla mellan Sverige USA / Kanada. Och att försöka följa familjen tillväxten i en tillskottet till familjen Book

År 1995 hade vi släktträff i Vindeln / Umeå och en dag i Storsandsjon planerades

Och nu år 2000 våra släktingar i Platte SD var att vara värd för vår familj återförening, men som i många andra organisationer som fanns att få yngre personer som ville ta ansvaret för detta enorma format. och än en gång Platte erbjöd att hjälpa till.

Intresset för att gå till Amerika år 2000 har varit god och vi hoppas att resan ska bli så bra som det en gång innan!

Here är en film från återträffen 2010, Lennart är dirigent
Here sjunger Dale Malmgrens son för oss

Lämna ett svar