Spinnel-Annas Släktförening     Umeå 2010-06-12

Efter en vår med blandat väder, närmar vi oss den förhoppningsvis harliga sommaren! Dale rapporterade från Canada, att de haft mer än en månad med ihållande regn, och att farmarna var förtvivlade. Det känns skönt att inte vara bonde och så beroende av vädret.

Planeringen inför Canadaresan pågår för fullt, och även om vi i slutändan inte blev så många, kommer vi att få ett furstligt mottagande av släkten i Saskatoon, Melfort och Vancouver. Våra egna kulturella framträdanden kommer att bli av den mer spontana arten, då vi inte haft någon möjlighet att träna något tillsammans. Men förvissad om att vi är Spinnel-Anningar, kommer naturligtvis allt att fungera ändå! Ser dock med viss bävan fram emot 45 minuters program framför rådhuset i Saskatoon!

Ni som inte har möjlighet att följa med, kommer förhoppningsvis att kunna följa äventyret på vår och canadasläktens hemsidor.

Vi håller nu på att undersöka vilka presenter som är lämpliga till de aktiva i planeringskommitten i Saskatoon och Melfort. Vad är typiskt Svenskt-Västerbottninskt- som de kan uppskatta?? Vi får ju inte ta med Västerbottensost,t ex.

Sommarens släkt-picnic blir 11 juli 13.00 i Byastugan i Vindel-Ånäset. Ta med släkt och vänner och lämplig kulinarisk matsäck! Det finns utrymme för olika aktiviteter.

Den nya versionen av släktregistret håller nu på att brännas, och kommer som CD. Det visade sig att det nya programmet krävde mindre minne, så det ryms på en vanlig CD-skiva. Ett tack till Per-Anders för jobbet med inmatningen.

Även om nu registret är klart för denna gång, fortsätt att skicka in förändringar i din familj, så att huvudlistan alltid är aktuell.

Spinnel-Anna finns som en grupp på Facebook,, och ni som nyttjar detta sätt att kommunicera kan hålla debatten om släkten igång, och även intressera fler släktingar. Förhoppningsvis når vi på detta sätt ”nya” personer och familjer.

Kom gärna med ideer om aktiviteter och information som kan läggas ut på vår hemsida. Skriv bara till webmaster@spinnelanna.se.

Vi får önska er all en härlig sommar med tid för allt ni önskat genomföra, och framför allt tid att träffa nära och kära!

Lennart och styrelsen

Bertil Brånin, Malin Eriksson, Håkan Gustafsson, Björn Kjellsson, Jan-Åke Karlsson, Karl Markström, Jenny Mozogovoy och Per-Anders Åström

Spinnel-Annas Släktförening      Spinnel-Annas Släktförening   www.spinnelanna.se

c/o Lennart Stensson