2009

Umeå  2009-06-18             

Kära släktingar!

Äntligen en dag med sol och lite värme inför midsommar! Hoppas att helgvädret blir bättre än väderutsikterna spår. Det är ju något speciellt med den svenska midsommaren, och jag hoppas också att ni får tillfälle att träffa era nära och kära under angenäma former. Sonen i förskingringen kommer hem från Göteborg, och jag har ju lyckan att ha de andra barnen och barnbarnen i grannskapet. Det ska bli riktigt roligt att ha alla samlade på Grisbacka.

 

Arbetet med att organisera släktresan går så sakteliga framåt. Det problem vi mött är att så få vågat preliminäranmäla sig, för närvarande har jag bara 25 personer på listan. Jag vet dock att många fler är intresserade och tänker anmäla sig, och det är nödvändigt att vi får en uppfattning om hur många vi kan bli. Inte bara för att kunna beräkna kostnaden utan också för att Dale och kommittéerna i Saskatoon, Melfort och Vancouver ska kunna göra sina förberedelser.

 

Alltså: Ni som är intresserade av att delta, men även ni som ännu inte beslutat er, meddela mig detta! Ska vi kunna genomföra det vi tänkt med kör, folkdans och studiecirkel om Canada, behöver vi också veta intresset för dessa aktiviteter.

Jag beräknar att om jag får den information av er som vi behöver, kan vi i början av augusti komma med ett slutgiltigt förslag. Slutlig anmälan bör bli i början av 2010.

Det preliminära programmet har ni ju redan fått, och det finns ju även på hemsidan, så jag påminner bara här om tiden:19 juli – 3 augusti


Ni som vill göra andra resor från Melfort, kanske åka till USA osv, har naturligtvis möjlighet att göra detta. Meddela mig aven detta, så att reseföretaget kan komma med kostnadsförslag mm.

 

I övrigt uppdateras släktregistret löpande och ni kommer att kunna få tillgång till den nya DVD:n.

Glöm alltså inte att meddela Per-Anders alla nya familjedata!

Den gamla boken finns också kvar till försäljning. Kontakta Jan-Åke.

 

Vi bestämde på årsmötet att ha en Släkt-picnic även i år. Platsen blir då byastugan i Vindel-Ånäset söndagen den 12 juli kl 13.00. Medtag alltså något att äta och dricka, så bjuder vi på grillkorv mm. Det blir utrymme för olika lekar och spel, koll i datorn om hur uppdaterad din familj är osv.

 

Spinnel-Anna kommer att ha en monter på Noliamässan, och ni är hjärtligt välkommen att hälsa på och få information. Har du möjlighet att vara med och stå i montern, hör av dig till mig för mer information. Det behövs naturligtvis avbytare under veckan!

 

Ni har väl inte glömt att delta i reselotteriet, där ni kan vinna en Canadaresa?? Dragningen blir på årsmötet. Gå in på vår hemsida för att få fortlöpande uppdateringar om resan!

 

Hör av er till mig eller till någon i styrelsen på valfritt sätt om hur ni vill göra!

Många varma Hälsningar      Lennart och styrelsen

Lämna ett svar