Spinnel-Annas Släktförening     Umeå 2009-12-13

Jag har avnjutit luciafirandet och man blir utan tvekan upplyft av den underbara musiken som framförs av barn, ungdomar och proffs. Familjen var på lussefirande i den gamla masugnen i Olofsfors, ni kanske kommer ihåg Lucia-TV-sändningarna därifrån några år. En annorlunda men stämningsfull miljö, onekligen. Det enda som jag nu saknar är snön, min gamla kropp behöver skidåkningen för kännas  lite yngre och lättare. Kylan ska komma, men var är snön?? Dale rapporterar om extrem kyla i Canada, det är kanske inte heller något att längta efter.

Det här året har gått i förberedelsens tecken, mycket har handlat om att planera för släktens resa till släktträffen i Saskatchewan. Dale Malmgren i Saskatoon har verkligen satt fart på hela släkten där och i och Melfort, och de är verkligen angelägna om att så många svenskar som möjligt skall komma. Kolla på: www.spinnelanna.ca. Det kommer naturligtvis också en mängd amerikaner till träffen i Melfort, så det ska verkligen bli ett tillfälle att återknyta kontakter från tidigare släktträffar.

Efter förhandlingar med olika reseföretag har vi nu samarbete med Reseexperten, och Rolf och Anna Schnyder ska hjälpa oss att skräddarsy resan och de olika tillägg som vi vill ha.

rolf(a)reseexperten.se

Programmet ser ut så här:

19 juli             Stockholm – Saskatoon. Vi möts på flygplatsen av släktingar och bor sedan hos dem under dagarna i Saskatoon.

20 juli             Sightseeing i Saskatoon,  familjepicnic på eftermiddagen

21 juli             Vi har ett officiell möte med staden Saskatoon, vänort med Umeå, och genomför förhoppningsvis ett kulturellt program. På eftermiddagen bussresa till Melfort, där nya värdfamiljer tar emot.

22 juli             Släktaktiviteter i Kerry Vicar Hall, olika lekar, uppträdanden mm.

23 juli             Melformässan; vi svenskar åker i paraden på ett vikingaskepp och jag har fått äran att inviga mässan (en mässa  för hela Sascatchewan).

24 juli             Kerry Vicar Hall, olika programinslag. Besök på de luterska kyrkorna. På kvällen avslutningsprogram med bl.a svenska kören!?

25 juli             Vi åker vidare mot Edmonton: Bor på Days Inn

26 juli             På förmiddagen shoppar vi på West Edmonton Mall, ett av världens största köpcenters. Sedan vidare till Jasper, där vi bor på  Marmot Lodge. Jasper tramway.

27 juli             Vi åker Icefield Parkway via Columbia Icefields , ner till Banff: bor på Aspen Lodge

28 juli             Åker via Kicking Horse Pass, Rogers Pass och Glacier –Yoho National Parks. till Kemloops. Bor på Coast Indian Inn

29 juli             Följer Thompson och Fraser River ner till Vancouver, där vi bor på Quality Inn vid False Creek.

30 juli             Sightseeing, vi kollar bl. a på English Bay, Gastown, Chinatown och Stanley Park

31 juli             Åker med färjan ut till Victoria Island, besöker Butchart Garden och Victoria

1 aug              Heldag med friare aktiviteter i Vancouver

2 aug              Transfer till flygplatsen

3 aug              åter hemma i Sverige

De priser vi förhandlat fram är mycket avhängiga med antalet resenärer, det är framför allt bussresan västerut där kostnaden för buss med chaufför skall delas mellan deltagarna som är osäker. Blir vi för få kommer vi att hyra minibussar i stället om det blir billigare. Rolf har förhandsbokat flygbiljetter för att få billigare pris, så om du inte har anmält dig än, ta kontakt med Reseexperten för att få aktuell information. www.reseexperten.se. Du kan också höra av dig till mig, så kan jag informera om läget.

Glöm inte att köpa reselott när du betalar medlemsavgiften! Det kan ju bli du som reser gratis!!

I övrigt har arbetet med uppdateringen av registret gått vidare, och det är viktigt att du innan årsmötet har lämnat information om alla i din närmaste familj till Per-Anders. Den nya DVD:n skall nämligen var klar för leverans 21 februari.

Du kallas härmed också till årsmötet: 21 februari kl 14.00 på Västerslättskyrkan i Umeå.

Förutom gängse förhandlingar blir det information om resan, och dragning i det fantastiska reselotteriet! Tänk om du vinner!!

God Jul och Gott Nytt År till dig och hela din familj

önskar

Lennart och styrelsen

Bertil Brånin, Malin Eriksson, Håkan Gustafsson, Otilia Johansson, Jan-Åke Karlsson, Karl Markström, Jenny Mozogovoy och Per-Anders Åström