Dagarna rusar så här före jul, och med den snö vi har fått känns det också lite mer jullikt!

Det som upptar verksamheten i föreningen är naturligtvis den kommande släktresan till Canada. Redan nu har många anmält intresse och vi önskar att ni som funderar på att delta gör likaså för att vi ska få en uppfattning av hur många som vill göra en Canadaresa.

Det finns naturligtvis många osäkerhetsmoment i planeringen, vi vet naturligtvis inte vilken påverkan den ekonomiska krisen har på personlig ekonomi, flyg- och hotellpriser osv.

Vi har tillsammans med reseföretaget gått igenom reseförslaget, och inga större förändringar behövdes göras. Vi har tagit bort samtliga guidekostnader vilket förbilligar prisbilden, men som sagt är det ovisst hur priset blir 2010.

Några har hört av sig och funderat över egna tilläggsresor. Där vill vi säga att allt är möjligt. Hör alltså av er med era funderingar och önskemål, så löser vi detta! Det finns naturligtvis möjlighet att direkt efter dagarna i Melfort återgå till Saskatoon, åka hem till Sverige eller vidare i USA eller Canada. Priserna per flygstol blir numera inte billigare om man är en stor grupp, vilket innebär att egna turnéer inte behöver bli så dyra. När vi åkte på första resan 1980 var vi över 160 släktingar på samma plan och Apex- biljetten gjorde att det blev ett bra pris. Nu är villkoren annorlunda, men ju tidigare vi kan boka stolar på planet, desto billigare. Vi undersöker nu det billigaste och enklaste sättet att flyga från Stockholm till Saskatoon, så vi får se resultatet så småningom.

Glöm inte att köpa en reselott! Det kommer att bli en billig resa för någon i släkten!

Jag bifogar sommarens uppgifter, som får fungera som ett preliminärt underlag för planering:

19 juli             Flyg Stockholm -Saskatoon. Transfer till Bessborough Hotel

20 juli             Sightseeing i Saskatoon, kulturellt program

21 juli             Transfer till Melfort.

Dag 3-6         Med familjer i Melfort

25 juli             Buss till Edmonton. via Saskatoon

26 juli             Morgonshopping på West Edmonton Mall. Efter lunch fortsätter bussfärden mot Jasper i Klippiga Bergen. Vi tar en tur upp i bergen med Jasper tramway.

27 juli             Åker vi söderut längs Icefield Parkway . Ett fantastiskt sceneri med blå-gröna sjöar och vita bergstoppar. Vi gör en tur med snövessla på Columbia Icefields och fortsätter sedan ner till Banff.

28 juli             Åker mot Kemloops via Kicking Horse Pass, Rogers Pass och Glacier – and Yoho National Park.

29 juli             Vi lämnar cowboylandet och följer Thompson och Fraser River på dess vindlande färd ner mot kusten och Vancouver.

30 juli             Sightseeing i Vancouver, en fascinerande stad. English bay, Gastown, Chinatown, Stanley Park mm. Eftermiddagen fri.

31 juli             Antingen gör vi en resa med färja ut på Victoria Island och besöker Butchart Garden och sedan vidare till provinshuvudstaden Victoria. Alternativt gör vi en tur upp till Whistler och ser på platsen för vinterns Olympiska spel.

1 aug.             Heldag i Vancouver

2 aug.             Transfer till flygplatsen och dag 16 är vi hemma i Sverige

I priset för detta ingår bussresor, hotell, hotellfrukost. Lunch och middag bekostar vi själva.

Är vi 50 personer är grundpriset ca 12000 kr. Tillägg för enkelrum ca 5760 kr, prisreducering för tre i samma rum – 1240 kr; för fyra i samma rum – 1940 kr.

Som ni ser är det fördelaktigt att bo flera i samma rum, och vi kommer nog at få tid att lära känna varandra innan resan, så det ska nog gå bra!

Meddela gärna redan nu om ni är intresserade av att delta i studiecirklarna vi kommer att arrangera:

A Canadas historia fram till nutid, med inriktning på den bygd vi passerar

B Svensk folkdans, med tanke på  det program vi förväntas genomföra i Melfort och Saskatoon

C Spinnel-Anna-kören –för att roa oss och andra under resan.

Ni kallas också till föreningens årsmöte söndagen 15 mars kl. 14.00 på Västerslättskyrkan. Vi kommer då att ge mer information om hur långt planeringen hunnit.

Följ med på vår hemsida http://www.spinnelanna.se/ om vad som händer, och kolla också gärna på www.spinnelanna.ca om hur planeringen i Canada fortgår. Planeringsgruppen har där redan genomfört en paltfest t.ex.

Vi önskar er alla en God jul och ett Gott nytt år!

För styrelsen   Lennart

Ewa Ögren, Arne Ögren, Sonja Ögren. Anders Haglund, Marianne Öhgren, Helena Zander Ögren, Viviann Ögren och Thomas Ögren besökte Storsandsjön under sommaren för att söka sina rötter.

Per-Anders, Jan-Åke och Kalle från styrelsen marknadsförde föreningen på Vindelns julmarknad. Nils Eklund lämnar uppgifter till registret.