Spinnel-Annas Släktförening           Umeå 2006-12-17

Ännu ett år har gått. Det har varit ett lugnt år i föreningen. Styrelsen har träffats några gånger pratat en del om bl.a. den fortsatta uppdateringen av släktregistret. Tyvärr går det trögt att få in aktuella kompletterande uppgifter, från den yngre delen av släkten, efter att den första versionen av Dvd-skivan kom ut vid den stora släktträffen sommaren 2005. Vi ber därför föreningens medlemmar om hjälp att samla in aktuell information. Ni som har Dvd-skivan och ser uppgifter bland bekanta släktingar som behöver uppdateras, kan ju försöka påverka dessa att skicka in en aktuell uppdatering till oss. Tveka inte att kontakta oss i styrelsen ifall Ni har frågor eller behöver information. Gamla boken och Dvd-skivan finns att köpa på hemsidan samt hos Elkedjan i Umeå.

Sommarsläktträffen i Fidodalen vid Degersjön blev välbesökt (se bild). Där pratade vi, ett 40 tal släktingar, minnen, badade, åkte roddbåt och spelade kubb samt hade picnic i det härliga sommarvädret. Sommaren här i Västerbotten var verkligen både lång och extremt solig med lämpligt mycket regn.

I Storsandsjön anordnade ättlingarna efter Hulda och Anders Ögren (tab. 1130) en släktträff i juni där man träffades, trivdes och pratade över en kopp kaffe och en bit mat (se bild). Samma dag besöktes även byn av familjen Plummer från Kalifornien, USA (se bild) som tillsammans med värdarna Marianne Hilmersson, Elenor Sörlin, Josefin Wägstam och Kjell-Ola Johansson tittade på minnesstenen och platsen där Spinnel-Anna anses ha grundlagt sitt nybygge.

Många har fortsatta kontakter med släktingar både i Amerika och på andra håll. Vi hoppas givetvis på att ännu en släktresa kommer att kunna ordnas till Amerika 2010. För planeringen av den behövs det fler aktiva släktingar i föreningen. Detta gäller både Sverige och på andra sidan Atlanten. Hemsidan är aktiv för allt om föreningen och släkten. Gå in och titta och läs på den, men glöm inte att själv skicka in inlägg.

Vi kallar nu också till årsmöte söndagen  den 18 mars kl 13 på VK på Västerslätt i Umeå. I anslutning till årsmöte och fika så kommer VK, hoppas jag, att visa en del av sin verksamhet. Välkommen dit!

God Jul och Gott Nytt År  önskar styrelsen genom Bertil Brånin  ordf. Tel 090-126327  bertil.branin(a)spinnelanna.se  Nu väntar jag på julesnö och minusgrader!

Övriga i styrelsen är  Roland Eriksson, Håkan Gustafsson, Otilia Johansson, Jan-Åke Karlsson, Karl Markström, Lennart Stensson, Daniel Tjärnström, Birgitta Wilhelmsson samt Per-Anders Åström

Spinnel-Annas Släktförening   www.spinnelanna.se  Pg 4347524-3  Bg 202-5336

Sommarfika i Fidodalen.