Spinnel-Anna Släktförening Umeå 2005-12-20

Det har varit ett intensivt år för föreningen, jobbigt för många, men också väldigt lyckat! Vid sommarens släktträff fick vi verkligen tillfälle att umgås med våra ”kusiner” från andra sidan Atlanten. Jag hade nöjet att få möta ett 30-tal redan i Stockholm, och med hjälp av ett par underbara ”infödingar” kunde vi ta med gruppen på ett flertal spännande aktiviteter och turer i huvudstaden. Tack! Bussresan upp mot Umeå blev också innehållsrik, pensionat Kiörningsgården i Nordingrå visade sig vara det perfekta komplementet till hotellet i Stockholm, vi kunde husera helt för oss själva i den vackra miljön.

Väl uppe i Umeå blev gruppen också emottagen med värme och entusiasm. Några släktingar hade redan anlänt och funnit sina värdfamiljer, och det var med stor glädje och lättnad vi i styrelsen insåg vilken kraft och positiv inställning alla Spinnel-Anna-ättlingar visade, när konversationen kom igång på ofta bruten engelska. Programmet har sedan flutit över förväntan, till och med vädret var med oss denna gång! Släktdagen med gudstjänst i Vindelns kyrka och stor-träff i Storsandsjön blev en verklig höjdpunkt. Över 1000 personer samlades och försökte lista ut vilka som var närmast släkt med varandra, inte så lätt! Släktprogrammet på DVD rönte stort intresse, och jag hoppas att ni alla ser till att uppdatera informationen, så att nästa version blir komplett! Ni som inte har skivan kan kontakta Per-Anders eller Jan-Åke, så får ni vet vad som finns. Skicka in information, om födda och döda, till Per-Anders, så knappar han in!

Jag vill också passa på och tacka alla Storsandsjöbor som hjälpte till med att göra dagen möjlig! Utan er hjälp skulle det helt enkelt inte fungerat !

Jag hade också nöjet att träffa mina kusiner med barn och barnbarn, jag tror vi var fler än 75 Nordell-ättlingar som trivdes i bror Erics stuga i Obbola. Fantastiskt att se hur släkten växer! Vissa genetiska drag som den höga och intelligenta pannan tycks vara dominant bland herrarna, liksom att den kvinnliga genen medför skönhet!

Norgeresan förlöpte denna gång utan missöden, och resan gav en bra bild av skog, fjäll och kustbygder. Det bestående intrycket som framfördes av våra amerikanska gäster, var dock den gästfrihet och öppenhet som mötte dem av släktingar i fäderneslandet. Det känns också skönt att veta, att 2010 års släktresa till USA redan har börjat planeras i Syd Dakota. Börja spara pengar, och boka in några veckor med garanterat oförglömligt program!

Hemsidan rullar på, och ni som har bilder och annat som kan vara av intresse för släktingar att se och läsa, skicka in till webmaster, så att sidan alltid kan hållas levande!

Kort från släktträffen, likaså T-tröjor och kepsar finns fortfarande i lager, likaså går det bra att beställa DVD:n och den ”gamla” släktboken

Ni kallas också till årsmöte med föreningen söndag 19 februari kl 14.00.

Plats: Grisbackaskolan, Umeå. Då kan vi bestämma hur 2006 ska utformas!

Vi i styrelsen önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År, och hoppas att vi snart ska ses igen!

För Spinnel-Anna

Lennart Stensson