Spinnel-Annas Släktförening Umeå 2003-12-08

Tiden rinner iväg, och man önskar ibland att man kunde få den att gå något långsammare! Snart är det jul igen, med allt vad det innebär. Det jag framför allt hoppas, är att Ni får en bra helg med tid att varva ner, umgås med de människor ni tycker om, och komma ut i friska luften och förhoppningsvis njuta av ett fantastiskt härligt vinterväder. Just nu verkar vintern långt borta, ingen snö i Umeå, men några hyfsade skridskoisar. Jag känner för umesonen Per Elofsson, det måste vara bittert att ha tränat för mycket så att kroppen protesterar. Själv har jag tränat för lite, och min kropp börjar protestera av den anledningen. Har en veckas vinterfjällutbildning med mina studenter i februari, och då bör jag vara i toppform för att orka med bivackering och långturer. Året har varit intensivt med husbygge och kurser, men även med inslag av annorlunda aktiviteter. Var en vecka i Prag, en vecka på forskningsstation i Vita Havet i Ryssland och en sommarvecka i Bohuslän med nordiska lägerskolkamrater. Dessutom har mitt barnbarn Elvira verkligen livat upp tillvaron!

Föreningen har haft ett relativt lugnt år. Frånsett årsmötet och supplementskrivande (nu i programmet Min Släkt), har vi haft en träff i Fidodalen, med lekar, paddling, bad och samarbetsövningar i scoutstil. Vädret var verkligen med oss, och detta evenemang kommer att upprepas sommaren 2004. (Tid bestäms på årsmötet)

Våra styrelsemöten har framför allt haft sommaren 2005 som utgångspunkt för diskussionerna. Vi har fått många förfrågningar från USA om vår kommande släktträff, och vi har enats om datum, 14 – 20 juli.
Förslag till program: Torsdag ankomstdag med program, fredag och lördag med värdfamiljerna, söndag kyrkan i Vindeln + släktträff i Storsandsjön, måndag med värdfamiljerna, tisdag gemensamt program, och onsdag avresa. Vi kommer att höra med våra utländska släktingar om de önskar att vi ordnar för- eller efterprogram; alltså dagar i Stockholm med buss upp genom Sverige, fjälltur etc. Förslag på programpunkter under dagarna i familj kan vara Norrbyskär, Vindelälven med fiske, rundtur i buss ”i Spinnel-Annas fotspår”, Volvo, Ålö osv. Program för ungdomar skall tas fram av ungdomar.

Vi kommer naturligtvis att behöva många släktingar som kan hjälpa till med inkvartering, transporter, mat, program mm. Intresseanmälan kommer att skickas ut efter årsmötet, som blir 22 februari, Grisbackaskolan i Umeå kl 14.00. Vi bjuder som vanligt på fika.

Hemsidan håller Per-Anders igång, men han efterlyser inlägg och bilder från oss alla i släkten. Det är ju mycket roligare att logga in om det händer något nytt! Skriv gärna till mig om det är funderingar som du vill att släkten skall ta del av, då kan jag lägga in det i släktbrevet och det når ju rätt många.
Tipsa förresten om du känner någon i släkten som kunde tänkas vara intresserad av att vara med i styrelsen! Några, inklusive jag själv, börjar bli rätt gubbiga! Det är dags att skola in nya krafter som kan föra släkten vidare. Passa på och sprid information om programmet för de närmaste åren till alla släktingar du möter! Ju fler som deltar i aktiviteterna, desto roligare.

Ha en God Jul och ett givande och aktivt 2004!
önskar styrelsen genom
Lennart